Kategoria: Blogi

Lähiruoka-markkinat

Kirjoittanut @ syyskuu 28, 2016 | 20:08 | 0 Kommenttia

Helsingin Ruoholahden K-Citymarketissa vietettiin 8.-11.9. mahtavat Lähiruoka-markkinat. Juontajina olivat Jyrki Sukula ja Merja Koski. Kauppias Tero Huhtala halusi tuoda pientuottajia ja luomua asiakkaille tutuksi ja tehdä tilaisuudesta informatiivisen ja mieleenpainuvan, joka tuo lähiruoan ja luomun lähelle kuluttajaa. Paikallisia tuotteita on kaupassa tarjolla

Lue lisää »

Blogi

Pellavan perinteet ja uudet ideat

Kirjoittanut @ heinäkuu 21, 2016 | 19:21 | 0 Kommenttia

Pellavan käytöllä on pitkät perinteet. Pellavaa on viljelty Suomessa noin 1500-luvulta lähtien. Pellavaa on käytetty tekstiileissä, koska materiaali on kestävää, hengittävää ja antiseptistä. Pellavarive on vanha eristetapa rakennuksissa ja pellavaöljystä tehdään maaleja. Mutta merkittävintä on sen käyttö ravintona. Pellavan kolme tärkeää

Lue lisää »

Blogi

Energiansäästö

Kirjoittanut @ heinäkuu 7, 2016 | 16:03 | 0 Kommenttia

Tutustuin juhannuksena ensimmäistä kertaa aurinkogrilliin. Raakamakkaroitten grillaus onnistui oikein hyvin. Puolipilvinen ja tuulinen päivä saattoi pidentää kypsymisaikaa. Raakamakkaroitten kypsennys kesti lähes tunnin. Hyvä kokemus, mutta makkara ei maistunut sellaiselta kuin hiilellä ja tulella grillattu ruoka. Tuli ja savu antavat ruoalle omanlaisen pienen

Lue lisää »

Blogi

Kevättä ruoassa!

Kirjoittanut @ huhtikuu 15, 2016 | 16:41 | 0 Kommenttia

Kevät houkuttelee vihreää lautasille! Salaatit, pestot, versot tuovat väriä ja pirteyttä ruokaan. Herneenversot itävät nopeasti ja kaunistavat ruokapöydän. Pestot ovat täynnä energiaa, erityisesti hamppupesto. Vihersmoothiet ovat raikkaita ja maukkaita. Vihreät kasvikset sisältävät paljon A-vitamiinia, raudan imeytymistä edistävää C-vitamiinia

Lue lisää »

Blogi

Härkäpapupihvit -resepti

Kirjoittanut @ maaliskuu 22, 2016 | 13:45 | 0 Kommenttia

1 dl     härkäpapurouhetta 1 dl     kvinoaa 2 rkl   öljyä 1          sipuli 1          valkosipulinkynsi 1 tl      kuivattua tai 0,5 dl tuoretta lehtipersiljaa 1 tl      kuivattua tai 2 rkl tuoretta basilikaa 1 tl      kuivattua tai 2 rkl tuoretta oreganoa 1,5 dl  vettä 0,5 dl kauralesettä 1        

Lue lisää »

Blogi ,

Suomi täyttää 100 vuotta – kilpailu

Kirjoittanut @ helmikuu 4, 2016 | 10:55 | 0 Kommenttia

Suomi täyttää 100 vuotta 2017. Yksi suurimmista tapahtumista juhlavuotena on Lahti2017 MM-kisat. Lahti, ja koko Suomi, haluaa tuoda esille parhaat puolensa. Lahti on CleanTecin  ja ekologisuuden edelläkävijä. Kaupunki sijaitsee kauniin ja puhtaan luonnon ympäröimänä. Helmikuussa ( 2/2016 )  järjestettävät Salpausselän WorldCup - hiihtokisat ovat

Lue lisää »

Blogi , , , ,

Pakkasruokaa

Kirjoittanut @ tammikuu 20, 2016 | 14:15 | 0 Kommenttia

Nyt sitten on oikea talvi, lunta ja pakkasta. Lumituiskun jälkeen on tosi onnellinen, kun pääsee sisälle lämpimään. On niin ihana istahtaa ruokapöytään tuoksuvan ja höyryävän padan äärelle. Pataruoat ovatkin talven suosikkiruokia. Talven rauhallisuuteen sopii pitkä hauduttaminen ja trendikkäästi sen nauttiminen vailla kiireen

Lue lisää »

Blogi , ,

Joulumenu

Kirjoittanut @ joulukuu 18, 2015 | 13:13 | 0 Kommenttia

Joulunajan ruoat ovat hyvin perinteisiä. Uusia ruokatrendejä ei synny helposti. Jouluna käytetään paljon juureksia, marjoja, sieniä ja suolakalaa. Sadonkorjuun satoa. Parasta sesonkiruokaa talvella. Kasvisruokavaliota noudattaville joulupöydästä löytyy runsaasti vaihtoehtoja. Perinteisesti suomalaisessa joulupöydässä kinkku on kunkku. Mutta

Lue lisää »

Blogi ,

Onneks On Lähiruokaa

Kirjoittanut @ joulukuu 10, 2015 | 14:09 | 0 Kommenttia

Ruoka on mielenkiintoinen asia. Se on jokapäiväistä, mutta kuitenkin täynnä mahdollisuuksia, makuja, tuoksuja, kulttuuria ja taidetta. Ruoan takana on aina tekijöitä, alkutuottajasta ruokailijoihin asti. Monipuoliset raaka-aineet ovat mahtava elementti, joista voi rakentaa mitä mielikuvituksellisempia ruoka-annoksia. Tärkeimmät ainesosat ovat kuitenkin hyvät

Lue lisää »

Blogi ,

Pariisin ilmastokokous 30.11 – 11.12.2015

Kirjoittanut @ lokakuu 29, 2015 | 17:12 | 0 Kommenttia

Pakko kirjoittaa tulevasta ilmastokokouksesta. Tuntuu siltä, ettei ihan tarkkaa kuvaa ilmastonmuutoksen vaikutuksista ole kellään. Ilmasto on muutoksessa. Syistä kiistellään. Sen minä kuitenkin tiedän, että olkoon ilmastonmuutoksen syynä mikä tahansa, ei luontoa säästävä elämäntapa ainakaan vahingoksi ole. Ilmastonmuutoksella on jo nyt vaikutuksia

Lue lisää »

Blogi

Ilmastokokin kalareseptit

Kirjoittanut @ lokakuu 2, 2015 | 16:12 | 0 Kommenttia

Edelliseen blogiin liittyen tarjoilen kaksi kalareseptiä. Tee ekoteko ja käytä kokkaamisessa esim. lahnaa tai särkeä. Mitä enemmän syöt suomalaista kalaa – sitä enemmän autat vesistöjä puhdistumaan. Rantakala 1 kg      kalaa 4 kpl    sipulia 400 g   voita. Mausteeksi suolaa ja maustepippuria. Lisänä ruisleipää. Perkaa ja

Lue lisää »

Blogi

Ekoteko: Syö suomalaista kalaa

Kirjoittanut @ syyskuu 25, 2015 | 16:08 | 0 Kommenttia

Vesistöjen tila on muuttunut 60 ja 70 luvulta. Teollisuus on vähentänyt tuntuvasti sinne laskemiaan jätevesiä, mutta nyt vesistöjä kuormittaa yhdyskuntajätteet ja maatalous. Toivottavasti tähän asiaan saisi ratkaisun selkeillä ohjeilla ja neuvoilla. Sinilevätilanne on ollut erittäin hankala, etenkin Itämerellä, mutta myös sisävesillä. Itämeri on

Lue lisää »

Blogi

Ilmastokokin Haaste

Kirjoittanut @ elokuu 11, 2015 | 10:54 | 0 Kommenttia

Helsingissä liikkuu ratikka, jossa mainostetaan metsämarjoja.  Mainoksessa kerrotaan marjojen terveysvaikutuksista.  Tärkeää asiaa, mutta valitettavasti tämän kampanjan on tehnyt puolalainen yritys.  Mainoksessa ilmoitetaan, että kampanjaa tukee EU ja Puolan tasavalta. Kilpailu on ihan OK, mutta uskon, että suuri osa ihmisistä tietää pohjoisen marjat

Lue lisää »

Blogi , , , ,

Hae myyjäksi Lähiruoka- ja Kierrätystapahtumaan!

Kirjoittanut @ toukokuu 22, 2015 | 13:32 | 0 Kommenttia

Tiedote 11.5.2015 Suureen lähiruoka- ja kierrätys -teemaiseen markkinatapahtumaan haetaan myyjiä!         Markkinatapahtuma Johan on markkinat! hakee nyt myyjiä. Markkinat järjestetään 27.6. - 28.6. osana Petäjäveden Kulttuurikattaus -tapahtumaviikkoa. Markkinat tavoittelevat nyt monituhatpäistä kävijäkuntaa, ja myyntipaikat ovat nyt myynnissä.

Lue lisää »

Blogi , ,

Pariloitua kinkkua ja kermassa haudutettua sipulia

Kirjoittanut @ huhtikuu 29, 2014 | 14:16 | 0 Kommenttia

Ainekset: Sipoolainen saunapalvikinkku (180g/pkt) 1-2 pkt Keskikokoisia sipuleita 3 kpl Voita Suolaa Kuohukermaa  3 dl Hienonnettua persiljaa Valmistusohje: Leikkaa sipuli ohuiksi viipaleiksi. Kypsennä viipaleita miedolla lämmöllä voissa niin, että ne pehmenevät mutta eivät ruskistu. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää kerma ja anna

Lue lisää »

Blogi , , ,

Haudutettua luomukaritsan kyljystä

Kirjoittanut @ huhtikuu 17, 2014 | 16:41 | 0 Kommenttia

Ainekset: Pajuniemen luomukaritsan kyljystä 350g Porkkanaa 1-2kpl Lanttu 1kpl Punasipuli 1 kpl Valkosipuli 4 kynttä Laakerinlehti 2 kpl Mustapippuria kokonaisena Suolaa 1tl Sokeria 1tl Vettä 0,5l Valmistusohje: Kuori ja pilko juurekset ja sipuli. Voit halutessasi käyttää muita juureksia tai kasviksia. Laita juurekset sekä mausteet

Lue lisää »

Blogi , , , ,

Malmgårdin käsityöläisolutta vuodesta 2009 lähtien

Kirjoittanut @ huhtikuu 10, 2014 | 16:06 | 0 Kommenttia

Kohta viisi vuotta sitten Malmgårdin Panimon Oy:n toiminta aloitettiin kartanon entisessä navettarakennuksessa. Siitä lähtien siellä on kehitetty oluita käyttämällä kartanon omia raaka-aineita. Malmgårdin oluet ovat lisäaineettomia, suodattamattomia pintahiivaoluita (ale englanniksi). Valikoimassa on kaksi tuotebrändiä: Malmgård ja Huvila. Tuotepaletista

Lue lisää »

Blogi

Malmgårdin emmer-risotto

Kirjoittanut @ huhtikuu 2, 2014 | 15:55 | 0 Kommenttia

Mikä on emmer? Viimeisimmässä blogikirjoituksessani kerroin pelloistamme missä viljelemme luonnonmukaisesti vehnää, kauraa, ohraa, ruista ja rypsiä, sekä muinaisviljoja kuten spelttiä ja emmeriä. Suurin osa meistä tietää millaisilta tavalliset viljalajikkeet näyttävät ja miten niitä käytetään. Mutta mikä sitten on speltti ja emmer? Mitä niistä

Lue lisää »

Blogi , , , , ,

Pajuniemen ruokareseptejä

Kirjoittanut @ maaliskuu 28, 2014 | 09:17 | 0 Kommenttia

Täytetyt paprikat Ainekset: 4 paprikaa Täyte: 2 rkl öljyä 1 1/2 dl pitkäjyväistä riisiä 4 dl vettä 1/2 lihaliemikuutiota 2 dl maissia (pakaste) 280 g herkkusieniviipaleita 150 g Pajuniemen uuniulkofilettä luomulihasta 1/2 dl ruohosipulisilppua 2 tl oreganoa 1 1/2 dl emmental-juustoraastetta Päälle: 2 dl

Lue lisää »

Blogi , , , , , , ,

Malmgårdin kartano esittäytyy

Kirjoittanut @ maaliskuu 17, 2014 | 16:46 | 0 Kommenttia

Malmgårdin kartanon pitkät perinteet ulottuvat aina 1600-luvulle asti. Kartano sijaitsee Koskenkylänjoen varrella Loviisan Pernajassa. Kartanolla on suomalaisten mittojen mukaan ainutlaatuinen historia; omistajien nimi on ollut Creutz jo vuodesta 1614 saakka. Minä, Henrik Creutz, edustan kolmattatoista omistajasukupolvea veljeni Fredrikin kanssa. Nykyään

Lue lisää »

Blogi , , ,

Lihanjalostamo Pajuniemi Oy esittäytyy

Kirjoittanut @ maaliskuu 11, 2014 | 10:12 | 0 Kommenttia

Pajuniemi Oy on vuonna 1976 Sipoon Talman kylään perustettu liha-alan yritys. Pajuniemi valmistaa, käsittelee, pakkaa ja markkinoi lihajalosteita Pajuniemi-tuotemerkillä. Pajuniemi Oy on Suomen suurin luomuporsaan jalostaja. Yritys myös tuo maahan erikoistuotteita kuten pateita ja kestomakkaroita. Pajuniemen asiakkaita ovat vähittäiskaupat, suurtaloudet ja

Lue lisää »

Blogi , , , , ,

Voita Ruohonjuuri ekomarketin luomutuotepaketti!

Kirjoittanut @ marraskuu 22, 2013 | 19:23 | 0 Kommenttia

HUOM. Kilpailu on päättynyt. Nyt jos koskaan kannattaa osallistua, sillä laitamme jakoon yhteensä 200€ arvosta Ruohonjuuri ekomarketin luomutuotepaketteja! Palkinnot: 1x50€ arvoinen Ruohonjuuren luomutuotepaketti vähintään yhtä yritystä kommentoineiden kesken. Paras kommentti palkitaan. 3x50€ arvoiset Ruohonjuuren luomutuotepaketit arvotaan

Lue lisää »

Blogi , , , , ,

Bee my Hunny – Mehiläistarhaaja Vastaa

Kirjoittanut @ lokakuu 25, 2013 | 13:49 | 0 Kommenttia

Viimeisessä blogissaan Bee my Hunnyn Nina Bräysy vastaa teidän kysymyksiinne mehiläistarhauksesta. Kysymykset kerättiin viikon 42 aikana sosiaalisessa mediassa ja sähköpostilla. Lisäsimme vielä itse muutaman kysymyksen asioista jotka saattaisivat aloittelevia mehiläistarhaajia kiinnostaa. Mistä ostit pesiä, lingon ja muita tarvikkeita aloitukseen? Onko

Lue lisää »

Blogi , ,

Bee my Hunny – Valmista Hunajaa

Kirjoittanut @ lokakuu 4, 2013 | 16:48 | 0 Kommenttia

Ensimmäinen kesä mehiläistenhoidon parissa oli intensiivinen. Vaikka kävin pesillä suorittamassa hoitotoimia vain noin viikon välein, askarteli mieleni lähes jatkuvasti mehiläisten ja niihin liittyvien asioiden parissa. Pohdin alinomaa, olinko tehnyt oikeita ratkaisuja oikeaan aikaan, vai olisiko jokin toimenpide kannattanut tehdä toisin. Tämän lisäksi

Lue lisää »

Blogi , ,

Bee my Hunny – 100 000 Surisevaa Mehiläistä

Kirjoittanut @ syyskuu 19, 2013 | 15:19 | 0 Kommenttia

Onnistuin siis kevään korvalla viimein varaamaan viisi talvehtinutta pesää ja kun toukokuun loppu koitti, ajelin iltahämärissä niitä noutamaan ostajalta. Kun pesät tuotiin kuorma-auton perässä farmaniautoni luokse, ne oli jo asianmukaisesti laitettu kuljetuskuntoon. Pesät haettiin illalla sen vuoksi, että mahdollisimman moni lentomehiläisistä olisi jo

Lue lisää »

Blogi , ,

Bee my Hunny – Mehiläistarhaajan Esittely

Kirjoittanut @ syyskuu 6, 2013 | 10:55 | 0 Kommenttia

Minun nimeni on Nina ja takanani on ensimmäinen kesä mehiläistarhaajana. Olen edelleenkin hieman hämmentynyt siitä, miten yleensä aloitin koko alaan tutustumisen. Kaikki kävi todella nopeasti. Ajatus mehiläistarhauksesta oli joskus vuosien saatossa käynyt mielessäni, mutta villeimmissäkään kuvitelmissani en koskaan ollut nähnyt itseäni mehiläistarhurina.

Lue lisää »

Blogi , ,

Facebook Kilpailu

Kirjoittanut @ heinäkuu 7, 2013 | 17:10 | 0 Kommenttia

Lähi- ja Luomuruokahakemiston julkaisun kunniaksi arvomme heinä-elokuun aikana meistä Facebookissa tykänneiden kesken kolme uutta "Tarinoita suomalaisesta luomusta" - kirjaa! Aiemmin tänä keväänä Lähi- ja Luomuruokamessuilla lanseeratun kirjan ovat kirjoittaneet yli 20 vuotta luomun parissa työskennelleet Marja Nuora (fil. maisteri, agrologi) ja Erkki

Lue lisää »

Blogi , , , ,

Tervetuloa

Kirjoittanut @ heinäkuu 7, 2013 | 17:00 | 0 Kommenttia

Tervetuloa Lähi- ja Luomuruokahakemistoon! Hakemistosta löydät puhdasta, suomalaista ruokaa juuri silloin kun sinä haluat. Olemme listanneet jo satoja alan yrityksiä, ja tulemme listaamaan jokaisen hakemistoon kuuluvan yrityksen. Kiitos, että olet mukana edistämässä yhteistä hyvää

Lue lisää »

Blogi

Idea

Tarjoamme lähi- ja luomuruuan parissa toimiville yrityksille näkyvyyttä hakemistossa ja sosiaalisessa mediassa, jotta kuluttajat tavoittaisivat heidät paremmin.

Uutta Blogissa