Ilmastokokin kalareseptit

Kalaruoka-annoksia erilaisissa muodoissa

Edelliseen blogiin liittyen tarjoilen kaksi kalareseptiä. Tee ekoteko ja käytä kokkaamisessa esim. lahnaa tai särkeä. Mitä enemmän syöt suomalaista kalaa – sitä enemmän autat vesistöjä puhdistumaan.

Rantakala

1 kg      kalaa

4 kpl    sipulia

400 g   voita.

Mausteeksi suolaa ja maustepippuria. Lisänä ruisleipää.

Perkaa ja suomusta kalat.

Kuori ja silppua sipuli. Laita voi ja sipuli kattilaan ja kuullota keltaiseksi. Lado kalat kattilaan, ja nostele sipuli-voisulaa kalojen päälle. Lisää pippuri ja suola. Anna kiehua hiljalleen, mutta älä sekoita, etteivät kalat hajoa. Kun kala on kypsynyt, tarkista suola. Nosta kattila pöytään, ja tarjoa ruisleipäkuutioiden kanssa.

Jos osan voista korvaa vedellä, on tuloksena rantakalakeitto.

Tönkkösuolattua kalaa

1 kg       kalaa

2 dl        merisuolaa

Perkaa ja suomusta kalat. Lado kalat ja suola kerroksittain lasipurkkiin. Päällimmäiseksi suola. Aseta kalojen päälle voipaperi ja paino. On huomioitava, että suolaliuos peittää kalat koko ajan, ettei kala pääse hapettumaan. Kala kypsyy noin kolmessa vuorokaudessa. Suolaantumisen voi testata ottamalla kiinni kalan pyrstöstä. Jos kala pysyy vaakasuorassa, niin kala on tönkkö. Kala säilyy kylmässä jouluun saakka. Liotetaan muutama tunti ennen käyttöä.

Blogi

Idea

Tarjoamme lähi- ja luomuruuan parissa toimiville yrityksille näkyvyyttä hakemistossa ja sosiaalisessa mediassa, jotta kuluttajat tavoittaisivat heidät paremmin.

Uutta Blogissa