Joulumenu

Jouluaterian valmistus - reseptien tutkimista

Joulunajan ruoat ovat hyvin perinteisiä. Uusia ruokatrendejä ei synny helposti.

Jouluna käytetään paljon juureksia, marjoja, sieniä ja suolakalaa. Sadonkorjuun satoa. Parasta sesonkiruokaa talvella. Kasvisruokavaliota noudattaville joulupöydästä löytyy runsaasti vaihtoehtoja.

Perinteisesti suomalaisessa joulupöydässä kinkku on kunkku. Mutta pitääkö kinkun olla monikiloinen? Kaikki haluavat tarjota jouluaikana parastaan, ja osoittaa yltäkylläistä tarjoilua, mutta pärjäisimmekö pienemmällä kinkulla tai pikkupaistilla. Nykypäivänä vastuullisuus ympäristöstä nostaa päätään, ja joudumme pohtimaan, kuinka omilla valinnoillamme voimme vaikuttaa ympäristöön. Siihen ei sovi mahdoton ylensyöminen ja mässäily.

Joulun jälkeen lehdet pursuavat reseptejä, kuinka hyödyntää joulun ”tähteet”. Jouluvalmistelujen ennakkosuunnittelulla pääsemme tästä ongelmasta. Ei tarvitse painia ylijäämän kanssa. Hyvällä suunnittelulla säästää aikaa, rahaa ja hermoja.

Joulupöytään järkeä – miksei myös särkeä.

Juhlaruokien valmistus vaatii aikaa. Jos aika on tiukalla, niin silloin yksi vaihtoehto on ostaa eineksiä, ja niistä tuunata mieleinen aterian.  Jos kaiken tekee itse valikoiduista raaka-aineista, niin esivalmistelut, pilkkominen ja paistaminen vie paljon aikaa. Ruoanvalmistuksessa maku on kuitenkin tärkeintä. Maukkaan aterian päätteeksi ruokailijat kysyvät: Onpa hyvää ruokaa. Kuka tämän on tehnyt? Ei kukaan kysy, kuinka kauan se sitä teki?

Joulupöytään valittavat juomat ovat makuasioita. Kotikalja tai viini ovat molemmat hyviä vaihtoehtoja. Jälkiruoaksi ehdotan kokeilemaan suomalaisten tilaviinien väkeviä viinejä. Viini on ehdottomasti nautittava jalallisesta pikarista. Makean marjaviinin aromit, ja siitä leviävä huumaavaa tuoksu sekä lämmön tunne nostavat tunnelman kattoon.

Ilmastokokin vinkki: Osta vähemmän, mutta laadukkaampaa.

Hyvää joulua. Onnea ja menestystä vuodelle 2016.

Blogi ,

Idea

Tarjoamme lähi- ja luomuruuan parissa toimiville yrityksille näkyvyyttä hakemistossa ja sosiaalisessa mediassa, jotta kuluttajat tavoittaisivat heidät paremmin.

Uutta Blogissa