Lähiruoka-markkinat

Lähiruokamarkkinat

Helsingin Ruoholahden K-Citymarketissa vietettiin 8.-11.9. mahtavat Lähiruoka-markkinat. Juontajina olivat Jyrki Sukula ja Merja Koski. Kauppias Tero Huhtala halusi tuoda pientuottajia ja luomua asiakkaille tutuksi ja tehdä tilaisuudesta informatiivisen ja mieleenpainuvan, joka tuo lähiruoan ja luomun lähelle kuluttajaa. Paikallisia tuotteita on kaupassa tarjolla jatkuvasti, mutta markkinoilla tuottajat itse olivat esittelemässä tuotteitaan ja kertomassa toiminnastaan. Näin lähiruoan idea eli ruoan alkuperä, läpinäkyvyys ja tunnettavuus tulivat hyvin esille. Tuottajilla oli tarjolla maisteltavaa ja valmistusvinkkejä.

Tapahtuman isäntänä oli Jyrki Sukula ja hänen omistamansa jäätelötehtaan ainutlaatuisia JYMY-jäätelöitä maisteltiin innolla. Jäätelöt valmistetaan kokonaan luomu raaka-aineista. Tuotteissa käytetään vain aitoja valmistusaineita. Marjojen osuus on esimerkiksi mansikka ja mustikkajäätelöissä aidon marjan osuus on 30 %.

Lähiruoka-emäntänä oli ruokakirjailija Merja Koski, jonka julkaisemaa kirjaa Onneks On Lähiruokaa arvottiin 100 kpl markkinoiden aikana. Kirja on tehty suurella sydämellä ja arvostuksella suomalaista ruoantuotantoa kohtaan. Kirjassa on upeita kuvia, paljon tuottajatarinoita ja taustatietoa terveellisestä ja turvallisesta ruoasta. Kirjassa esitellyt uudet tuotteet, kuten hamppusnaksit, härkäpapu ja ruusunterälehtihillo kiinnostivat asiakkaita.

Tunnelma markkinoilla oli iloinen ja asiakkaat viihtyivät kaupassa. Ohjelmaa varten oli pieni lava ja äänentoistolaitteet sekä tunnelmaan sopivaa musiikkia. Ohjelmassa oli monien eri alojen asiantuntijoita, päättäjiä ja tuottajia. Puhujina oli tuottajien lisäksi mm.

– Keskon pääjohtaja Mikko Helander kannusti kuluttajia kertomaan toiveistaan kauppiaille ja löytämään uudet tuotteet kaupoista.
– K-Citymarket-ketjujohtaja Johanna Kontio esitteli runsasta Pirkka-tuotevalikoimaa, jossa on suuri osa suomalaisia tuotteita ja pientuottajienkin tarjontaa. Uusinta on maidoton jäätelö, joka valmistetaan Espoossa.
– MMM:n lähiruokakoordinaattori Kirsi Viljanen tuli suoraan ministeriön Ruokapoliittisen selonteon valmistelusta ja kertoi tuoreet näkemykset maatalouden ja ruokajärjestelmän tulevaisuudennäkymistä. Tavoitteena on kasvattaa koko elintarvikeketjun menestystekijöitä, kilpailukykyä ja vientiä.
– MTK:n ruokakulttuuriasiamies Anni-Mari Syväniemi oli innostunut lähiruoan käytön lisääntymisestä kaikenikäisten kuluttajien keskuudessa. Hän kertoi myös positiivisesta vastuullisuusviestistä, jonka tarkoitus on kiinnittää julkisen ruokapalvelun huomio lähiruoan käyttöön.
– Kauppias Tero Huhtala kertoi että halusi järjestää tällaisen tilaisuuden, koska lähiruoka ja pientuottajat ovat tärkeitä hänelle ja asiakkaille. Kuluttajalle vähittäiskauppa on se kanava, josta ensisijaisesti hankitaan ruoka kotiin. Kauppias Tero Huhtala pitää tuotevalikoiman tuoreena ja monipuolisena sekä tuo uusia tuotteita jatkuvasti valikoimaan.

Lähiruoka on erinomaista perusruokaa joka kotiin. Suomessa on ainutlaatuisen puhdas vesi ja ilma, hygieniataso on maailman parhaita ja tuottajat ovat vastuullisia ammattilaisia. Suomessa käytetään huomattavasti vähemmän torjunta-aineita kuin monissa muissa maissa. Täällä käytetään lääkkeitä ja antibiootteja vain eläinten sairauksien hoitoon ja kanat saavat pitää nokkansa ja siat saparonsa. Suomessa on helppo jäljittää elintarvikkeen alkuperäinen tuottaja, toisin kuin esimerkiksi brasilialaisen lihan tai kiinalaisten kasvisten kohdalla. Lähiruoan tärkein piirre onkin sen aitous, tuoreus ja jäljitettävyys.

Vietetään maistuvaa lähiruokapäivää joka päivä!

– Merja Koski

Blogi

Idea

Tarjoamme lähi- ja luomuruuan parissa toimiville yrityksille näkyvyyttä hakemistossa ja sosiaalisessa mediassa, jotta kuluttajat tavoittaisivat heidät paremmin.

Uutta Blogissa