Lihanjalostamo Pajuniemi Oy esittäytyy

Lihanjalostamo Pajuniemi Oy:n sikojaPajuniemi Oy on vuonna 1976 Sipoon Talman kylään perustettu liha-alan yritys. Pajuniemi valmistaa, käsittelee, pakkaa ja markkinoi lihajalosteita Pajuniemi-tuotemerkillä. Pajuniemi Oy on Suomen suurin luomuporsaan jalostaja. Yritys myös tuo maahan erikoistuotteita kuten pateita ja kestomakkaroita.

Pajuniemen asiakkaita ovat vähittäiskaupat, suurtaloudet ja elintarviketeollisuus valtakunnallisesti. Henkilökuntaa on n. 60 henkilöä, joista tuotannossa työskentelee n. 25 henkilöä.nakit

Pajuniemi Oy:n pääperiaatteita tuotannossa ovat kotimaisuus, korkea lihapitoisuus, lisäaineiden välttäminen ja käsityömäinen valmistustapa perinteisiä reseptejä kunnioittaen.

Panostamme puhtaisiin suomalaisiin tarkoin valikoituihin raaka-aineisiin ja aitoon makuun. Palvauksessa käytämme aitoa savusaunaa, jota lämmitetään leppähalkojen miedolla lämmöllä.

Tuotannossa, tuotekehittelyssä ja koko laitoksen toiminnassa otamme huomioon ympäristöasioiden kehittämisen sekä tuoteturvallisuusnäkökohdat HACCP- periaatteiden mukaisesti. Toimintamme perustuu alalle kuuluvaan lainsäädäntöön, täytämme viranomais- sekä asiakasvaatimukset.

Luomu:

Olemme luomutuotannossa uranuurtaja ja edelläkävijä Suomessa. Tuotteiden puhtaus, raaka-aineiden jäljitettävyys, tuotteiden maku sekä eläinten hyvinvointi ja kestävä kehitys ovat Pajuniemen toiminnan peruspilareita. Hankimme luomuliharaaka-aineet sopimustiloiltamme, jotka ovat sitoutuneet luomuun ja yhteisiin arvoihimme. Luomutuotteemme valmistetaan kotimaisesta porsaan, naudan ja karitsan lihasta. Pajuniemi Oy pyrkii jatkuvasti kasvattamaan luomutuotantoaan, tavoitteena onkin tulla kokonaan luomutaloksi.

Jokainen luomuelintarvikeketjun toimija on sitoutunut noudattamaan luomun kansainvälisiä pelisääntöjä. Euroopan unionin alueella on voimassa EU:n luomuasetus 834/2007. Sen toteuttamista valvotaan pelloilta jalostukseen ja kauppaan asti.

Valvonnasta kertyy kaikille toimijoille työtä ja kustannuksia, mutta sen ansiosta voidaan kuluttajille taata turvallinen ja luotettava luomutuote.

Luomutuotanto:

Luomu on kestävän kehityksen periaatteiden mukaista elintarviketuotantoa. Kasvi- ja eläinkunnan monipuolisuus lisääntyy, maan multavuus paranee sekä biologinen aktiivisuus lisääntyy luomutuotannossa. Käyttämällä luonnon omia menetelmiä ei aiheuteta huuhtoutumia keinotekoisista torjunta-aineista tai lannoitteista. Luomun tavoitteena on ympäristön hyvinvointi ja korkealaatuiset raaka-aineet.

Suurin osa sallituista lisäaineista löytyy luonnosta, kuten hapettumisen estoaineena käytetty askorbiinihappo (E300). Säilöntäaineena käytetään natriumnitriittiä (E250) tuoteturvallisuuden varmistamiseksi. Sille on luomussa säädetty tavanomaisia tuotteita selvästi pienempi enimmäiskäyttömäärä, joka on NaNO2 laskettuna 80 mg kiloa kohden. Geenimuunneltuja ainesosia ei saa käyttää missään tuotannon tai jalostuksen vaiheessa.

Luomueläintuotannon lähtökohtana on eläinten hyvinvointi. Luomutuotantoeläimet saavat elää lajilleen tyypillisesti, liikkua vapaasti ja ulkoilla säännöllisesti. Lisäksi luomueläimet ruokitaan luomurehulla, joka on eläinlajin luontaista ravintoa. Eläintä hoidetaan luomumenetelmin koko eliniän ajan. Luomueläintuotannossa pääpaino on sairauksien ennaltaehkäisyssä ja eläinten hyvinvoinnin varmistamisessa. Luomueläinten hoitajat seuraavat eläinten käyttäytymistä päivittäin, jolloin muutokset käytöksessä tai esimerkiksi ruokahalussa huomataan heti. Rehun tarkalla annostelulla huolehditaan eläimen muuttuvista ravinnontarpeista kasvun eri vaiheissa.

Pajuniemelle luomuliha tulee sopimustiloilta, jotka kuuluvat luomuvalvontaan. Luomutuotteidemme alkuperän voi jäljittää jokaiseen luomuraaka-aineen tuottaneeseen tilaan asti. Lisäksi valmistuksessa huolehditaan tarkasti siitä, että luomutuotteet pysyvät erillään tavanomaisista raaka-aineista. Aina ennen luomutuotteiden valmistusta koneet, laitteet ja tilat pestään. Omavalvonnan noudattaminen, tuotantotilat ja käytettävät luomuraaka-aineet tarkastetaan säännöllisesti luomuvalvonnan yhteydessä.

Blogi , , , , ,

Idea

Tarjoamme lähi- ja luomuruuan parissa toimiville yrityksille näkyvyyttä hakemistossa ja sosiaalisessa mediassa, jotta kuluttajat tavoittaisivat heidät paremmin.

Uutta Blogissa