Malmgårdin kartano esittäytyy

Luonnonmukaiseen viljelyyn sekä luomutuotteiden jalostamiseen erikoistunut Malmgårdin kartano

Malmgårdin kartanon pitkät perinteet ulottuvat aina 1600-luvulle asti. Kartano sijaitsee Koskenkylänjoen varrella Loviisan Pernajassa. Kartanolla on suomalaisten mittojen mukaan ainutlaatuinen historia; omistajien nimi on ollut Creutz jo vuodesta 1614 saakka. Minä, Henrik Creutz, edustan kolmattatoista omistajasukupolvea veljeni Fredrikin kanssa.

Nykyään kartanolla harjoitetaan myös matkailua. Vieraat pääsevät tutustumaan Malmgårdin päärakennukseen, linnaan ja sen historiaan (toukokuusta syyskuuhun ennakkoon sovittuina aikoina). He pääsevät myös ympäri vuoden tutustumaan tilan muuhun toimintaan: luomutuotantoon, kartanopuotiin ja panimoon.

Malmgårdin kartano siirtyi luomuun vuonna 1995 ja on tänään erikoistunut luonnonmukaiseen viljelyyn sekä luomutuotteiden jalostamiseen. Peltopinta-alaa on lähes 500 hehtaaria. Pelloilla kasvatetaan luonnonmukaisesti vehnää, kauraa, ohraa, ruista ja rypsiä, sekä muinaisviljoja spelttiä ja emmeriä.

Kartanopuodissa jauhetaan ja myydään luonnonmukaisesti viljeltyjä viljatuotteita, kuten jauhoja, puurohiutaleita ja valmiita leipätuotteita. Viljatuotteiden lisäksi valikoimasta löytyy myös hilloja, mehuja, viinietikkaa, rypsiöljyä ja oman panimon oluita, sekä muita lähialueen tuottajien tuotteita. Asiakkaamme tulevat sekä lähialueelta että muualta päin Suomea tai ulkomailta. Osa tuotteista löytyy nyt myös verkkokaupastamme.

Malmgårdin kartanopuodin yhteydessä on Malmgårdin panimo. Oluet valmistetaan käsityönä 2000 litran erissä. Malmgårdin oma lähdevesi ja oman pellon vilja käytetään niiden tuottamisessa. Oluet ovat lisäaineettomia, suodattamattomia pintahiivaoluita. Jakeluverkostomme kattaa koko Suomen ja ulottuu nykyään muun muassa myös Kanadaan, Norjaan, Ruotsiin, Tanskaan, USA:han ja Viroon.

Viime vuosina kiinnostus lähi- ja luomuruokaan on kasvanut. Ihmiset haluavat tietää mistä ruoka ja raaka-aineet ovat peräisin. Malmgårdissa viljamme kasvaa kartanopuodin ulkopuolella ja vanhan lahdentien toisella puolella. Olemme hyvin ylpeitä siitä, että voimme näyttää peltojamme asiakkaillemme ja samalla kertoa heille viljojen alkuperää.

Lähi- ja luomuruoka ei ole trendi joka menee ohi muutaman vuoden kuluttua vaan uusi kehitys ekologisempaan suuntaan. Sekä isoilla että pienemmillä tuottajilla on mielestäni velvollisuus ilmoittaa tuotteiden aineksia ja alkuperää, koska ihmiset haluavat tietää mitä he syövät.

Henrik Creutz

Malmgård

Blogi , , ,

Idea

Tarjoamme lähi- ja luomuruuan parissa toimiville yrityksille näkyvyyttä hakemistossa ja sosiaalisessa mediassa, jotta kuluttajat tavoittaisivat heidät paremmin.

Uutta Blogissa