Malmgårdin käsityöläisolutta vuodesta 2009 lähtien

Olutta tuopissaKohta viisi vuotta sitten Malmgårdin Panimon Oy:n toiminta aloitettiin kartanon entisessä navettarakennuksessa. Siitä lähtien siellä on kehitetty oluita käyttämällä kartanon omia raaka-aineita.

Malmgårdin oluet ovat lisäaineettomia, suodattamattomia pintahiivaoluita (ale englanniksi). Valikoimassa on kaksi tuotebrändiä: Malmgård ja Huvila. Tuotepaletista löytyy vaihtoehtoja moneen makuun ja tilanteeseen, janonsammuttajaksi tai ruokien seuraan. Malmgård-oluissa keskeisessä roolissa on oman pellon vilja, kun taas Huvila-oluissa kantavana teemana ovat rohkeammat ja voimakkaammat makuelämykset. Panimon paletissa on tällä hetkellä kymmenkunta tuotetta. Yksi näistä on omenasiideri.

Suuri osa oluiden raaka-aineista saadaan omalta tilalta, mm. Dinkel-oluen valmistuksessa käytettävä luomuspeltti. Malmgårdin oma lähdevesi, oman pellon vilja ja ohramallas sekä tarkoin valikoidut humalalajikkeet luovat tuotteiden pohjan. Panimon tuotteet valmistetaan käsityönä 2 000 litran erissä. Tuotantoprosessi keitosta, käymiseen ja pullottamiseen kestää noin 4 viikkoa. Tällä hetkellä vuosituotanto on noin 300 000 litraa.

Jakeluverkostomme kattaa koko Suomen. Tuotteita löytyy varmimmin isojen markettien oluthyllystä, sekä laadukkaaseen olutvalikoimaan panostavista ravintoloista. Vahvat oluemme (yli 4,7% alkoholia) ovat myynnissä Alkossa. Vienti kohdistuu paitsi kaikkiin Pohjoismaihin myös Viroon ja USA:han. Panimon yhteydessä toimivassa Malmgårdin kartanopuodissa myydään myös panimon oluita ja siideriä.

Panimomestari olutpanimossa

Panimomestari Tuomas Markkula on vastuussa panimon toiminnasta ja tuotekehityksestä. Panimon henkilökunta koostuu kuudesta henkilöstä.

Panimon yhteydessä toimii myös pubi, jossa voi pitää olutmaistiaisia. Esimerkiksi panimomestarin oppitunti on ollut hyvin suosittu tapahtuma olutseurojen piirissä.

Tulevana keväänä ja kesänä Malmgårdin Panimo on mukana SOPP-olutjuhlissa (Suuret Oluet – Pienet Panimot-tapahtumassa) jotka järjestetään Tampereella, Lahdessa ja Helsingissä. Panimoon voi tutustua myös sunnuntaina 8.6 kun juhlimme 5-vuotispäivää avoimen ovien merkeissä. Nähdään silloin!

Henrik Creutz

Malmgård

Blogi

Idea

Tarjoamme lähi- ja luomuruuan parissa toimiville yrityksille näkyvyyttä hakemistossa ja sosiaalisessa mediassa, jotta kuluttajat tavoittaisivat heidät paremmin.

Uutta Blogissa