Onneks On Lähiruokaa

Onneks On Lähiruokaa

Ruoka on mielenkiintoinen asia. Se on jokapäiväistä, mutta kuitenkin täynnä mahdollisuuksia, makuja, tuoksuja, kulttuuria ja taidetta. Ruoan takana on aina tekijöitä, alkutuottajasta ruokailijoihin asti. Monipuoliset raaka-aineet ovat mahtava elementti, joista voi rakentaa mitä mielikuvituksellisempia ruoka-annoksia. Tärkeimmät ainesosat ovat kuitenkin hyvät raaka-aineet, puhtaus, innostus ja kokeilunhalu.

Lähiruoan ja luomun parhaita puolia ovat maku, tuoreus ja ekologisuus. Lisämausteena on ruoan alkuperän läpinäkyvyys ja jäljitettävyys, sillä meitä kuluttajia kiinnostaa, mistä se ruoka oikein on kotoisin. Kotimaisen ruoan alkuperä on helppo tarkistaa muutamalla puhelinsoitolla, mutta jos haluat tietää brasilialaisen naudanlihan alkutuottajan, se voi olla kallis projekti. Lisäksi Suomessa on vastuulliset tuottajat ja hyvä elintarvikelainsäädäntö. Täällä käytetään vähemmän torjunta-aineita  ja lannoitteita lähiruoan tuottamisessa kuin monessa muussa maassa. Luomussa ei tietenkään ole kemiallisia lannoitteita.

Kirja Onneks On Lähiruokaa ilmestyi 3.8.2015 ja käsittelee lähiruoan sekä luomun terveellisyys-, turvallisuus- ja herkullisuusnäkökulmia. Upeiden kuvien ja elämänmakuisten tuottajatarinoiden avulla ruoan takana olevat tekijät avautuvat lukijalle. Olen itse ruoalla leikkijä, käytän raaka-aineita rohkeasti kokeillen ja maistellen. Kirjan resepteissä on yhdistelty hauskalla tavalla ruoka-aineita. Reseptejä on myös luomukvinoasta, hampusta ja ruusunterälehtihillosta.

Olen kasvanut maaseudulla ja kävin pikkutyttönä äidin kanssa torilla myymässä lähiruokaa. Vanhempani viljelivät juurekset biodynaamisesti, ilman kemiallisia lannoitteita, mutta luomuksi sitä ei vielä silloin luokiteltu. Mutta herneet ja porkkanat kasvoivat jättisuuriksi ja makeiksi! Ruoka on luonnollisesti seurannut minua koko elämäni. Olen toiminut markkinoinnin asiantuntijatehtävissä ja kannustanut suomalaisia yrittäjiä tuomaan rohkeasti esiin osaamistaan. Olen mainostanut kirjassa olevien tuottajien ja muiden suomalaisten lähi- ja luomutuottajien työtä monissa tilaisuuksissa, messuilla ja seminaareissa. Meillä on syytä olla ylpeitä suomalaisesta ruoantuotannosta ja käyttää sitä!

Kirjan tilaukset onneks.on@koskigroup.fi

– Merja Koski

Blogi ,

Idea

Tarjoamme lähi- ja luomuruuan parissa toimiville yrityksille näkyvyyttä hakemistossa ja sosiaalisessa mediassa, jotta kuluttajat tavoittaisivat heidät paremmin.

Uutta Blogissa