Pajuniemen ruokareseptejä

Täytettyjä vihreitä ja punaisia paprikoita

Täytetyt paprikat

Ainekset:

4 paprikaa

Täyte:

2 rkl öljyä

1 1/2 dl pitkäjyväistä riisiä

4 dl vettä

1/2 lihaliemikuutiota

2 dl maissia (pakaste)

280 g herkkusieniviipaleita

150 g Pajuniemen uuniulkofilettä luomulihasta

1/2 dl ruohosipulisilppua

2 tl oreganoa

1 1/2 dl emmental-juustoraastetta

Päälle:

2 dl emmental-juustoraastetta

Valmistusohje:

Halkaise paprikat. Poista siemenet ja kanta. Nosta paprikanpuolikkaat voideltuun uunivuokaan.

Kuumenna öljy kasarissa, lisää riisi ja kuullota pari minuuttia. Lisää vesi ja lihaliemikuutio. Anna riisin hautua kypsäksi miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia.

Lisää maissi, valutetut herkkusienet ja suikaloitu palvikinkku. Mausta ruohosipulilla ja oreganolla. Sekoita joukkoon juustoraaste. Tarkista maku.

Täytä paprikat riisiseoksella ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Kypsennä 225 asteessa noin 20 minuuttia. Tarjoa aterian lisäkkeenä tai leivän ja salaatin kanssa pikkulämpimänä.

Vinkki!

Uuniulkofileen tilalla voit käyttää myös esim.

-Pajuniemen luomunaudan jauhelihaa

-Pajuniemen erikoiskypsää kassleria

-Pajuniemen sipoolaista palvikinkkua

-Pajuniemen lihahyytelöä luomulihasta

 

Munakoiso-jauhelihapasta sisilialaisittain (4 annosta)

Ainekset:

Munakoiso                                                                      2kpl

Pajuniemen luomujauheliha                                   350g

Suola                                                                                  1tl

Punasipuli                                                                       puolikas

Valkosipuli                                                                     2 kynttä

Paprika punainen                                                         puolikas

Paprika keltainen                                                         puolikas

Oliiviöljy                                                                          0,5dl

Tomaattimurska                                                          400g

Sokeri                                                                                1,5tl

Suola                                                                                  1tl

Mustapippuri                                                                 0,25tl

Persilja, tuore                                                                1rkl

Basilika, tuore                                                               2rkl

Lisäksi:

Täysjyvä pasta 300g

Pinnalle:

Fetajuustoa

Valmistusohje:

Kuutioi munakoisot kulhoon, kääntele 1rkl suolaa joukkoon.

Anna itkeä n. 20 minuuttia ja kuivaa kuutiot talouspaperiin.

Kuori ja hienonna punasipuli ja valkosipulin kynnet sekä kuutioi paprikat.

Kuullota kaikki kasvikset öljyssä ja ruskista jauhelihat.

Lisää tomaattimurska ja mausteet. Hauduta kannen alla n.30min.

Keitä tällä välin pasta kypsäksi.

Lisää lopuksi yrtit ja tarkista maku, mausta lisää tarvittaessa.

Murustele fetajuustoa valmiiden pasta-annosten päälle.

Janika Haarala
Pajuniemi Oy

Blogi , , , , , , ,

Idea

Tarjoamme lähi- ja luomuruuan parissa toimiville yrityksille näkyvyyttä hakemistossa ja sosiaalisessa mediassa, jotta kuluttajat tavoittaisivat heidät paremmin.

Uutta Blogissa