Perkkiön tila

Perkkiön tila sijaitsee Varsinais-Suomessa Paimion kaupungissa. Tilaa hoitaa kuusihenkinen lapsiperhe. Lapsista kaksi vanhinta ovat jo tutustuneet koulumaailmaan, kaksi nuorinta ovat vielä kotona.

Tilalla on Perkkiön jalostussikala, joka kasvattaa suomalaisia maatiaissikoja. Lisäksi tarkoitus on anoa jalostuslampola

Pyrimme kaikessa toiminnassamme huomioimaan ympäristövaikutukset ja eläinten hyvinvoinnin. Peltomme ovat suorakylvössä ja kasvipeitteisiä ympäri vuoden. Olemme siirtyneet suorakylvöön alkuvaiheessa, sen tullessa Suomeen, koska se vähentää ravinteiden valumia, parantaa maanrakennetta ja lisää lajien monimuotoisuutta. Suorakylvöön siirtymisen jälkeen mm. ruisrääkkä on jokavuotinen vieras ja töyhtöhyyppien määrä on lisääntynyt.

Emakot ja kasvavat liha- ja siitossiat elävät olki-turvepihatoissa tilavissa oloissa ja  kesäisin emakoilla on ulkoilumahdollisuus. Emakot myös porsivat vapaana hyvin kuivitetuissa karsinoissaan.

Siat ruokitaan omalla ja naapureilta ostamallamme viljalla, johon on lisätty ravinteita. Pyrkimyksenä on jatkossa käyttää härkäpapua valkuaislisänä, tällöin koko rehu on tuotettu lähialueella. Uskomme vahvasti viljaruokinnan paremmuuteen käsiteltyihin tehdasrehuihin verrattuna. Liikunnan määrästä ja hyvästä ravinnosta johtuen eläimet pysyvät terveinä ja porsimiset sujuvat ongelmitta, joten lääkityksiä tarvitaan sikalassamme äärimmäisen harvoin. Emme myy lääkittyjen sikojen lihaa suoraan tilalta.

Meillä on myös suomenlammaskatras, jonka  koko kasvussa. Tällä hetkellä uuhia on noin 40.  Juuri valmistuneisiin lampolatiloihin mahtuu tilavasti elelemään noin 50 uuhta, joten pääluku vielä lisääntyy. Kesällä kaikki lampaat koristavat maisemaa laitumella, josta saavat myös ruokansa. Syksyisin teurastettavat karitsat ovat laitumella kesän auringossa kasvaneet. Karitsointi on meillä ympärivuotista ja myös ns. pääsiäiskaritsat pääsevät ulkoilemaan kelin mukaan.

Kategoriat: Jalostajat ja Maatilat

Ilmoita asiattomasta sisällöstä

Lähetä Ystävälle

Lähesty Yritystä

Ota Listaus Haltuusi

>> Avaa ohjeet

Idea

Tarjoamme lähi- ja luomuruuan parissa toimiville yrityksille näkyvyyttä hakemistossa ja sosiaalisessa mediassa, jotta kuluttajat tavoittaisivat heidät paremmin.