Raudaskosken maatila

Sydänmaan Highlander –tuotemerkillä tuotettu liha on Highland Cattlen eli Ylämaankarjan, vapaana kasvanutta luomulihaa. Eläimet ovat kasvaneet vapaina omissa laumoissaan, tilavilla laidunmailla. Eläimet ruokitaan korsirehuruokinnalla, eli ovat oikeaa ”niittysonnia”. Eläimiä pyritään kohtelemaan lempeästi ja rauhallisesti, välttäen turhan stressin tuottamista. Ruokinnalla ja hoidolla pyritään tukemaan eläimen terveyttä. Pihvieläimet kasvavat ja elävät noin 2-3 kertaa pitempään kuin muut vastaavat rodut ennenkuin ne saavuttavat tavoitepainonsa. Tehotuotannosta ei todellakaan voi puhua näiden eläinten kohdalla.

Highland Cattle kuuluu alkuperäisrotuihin ja on kotoisin Skotlannin Ylämailta. Niinpä sen toinen nimi onkin Ylämaankarja. Eläimillä on pitkät, uljaat sarvet ja mahtava, usein silmätkin peittävä ”tukka”. Highlanderin turkissa on pörröinen aluskarva, joka toimii hyvänä lämpöeristeenä ja saa nämä eläimet näyttämään hellyttävän suloisilta. Päällyskarvat ovat pitkiä ja toimivat sadetakin tavoin; kosteus valuu selästä alas kastelematta aluskarvaa. Eläin vaihtaa karvansa keväällä, silloin paksu talvikarva vaihtuu viileämpään ja ohuempaan kesämallistoon. Sen ansiosta Highland Cattle -karja pystyy olemaan vapaana laitumillaan läpi vuoden! Talvelle paksu talviturkki ja kesäksi viileä kesäpeite. Highland Cattle -karja on oikeaa vapaana kasvanutta karjaa – todellinen kotimainen vastine tuontilihalle!

Suomessa rotu on vielä harvinainen, niinpä ostopäätöksellä tuet tämän hellyttävän rodun mahdollisuuksia suomalaisessa maataloudessa, kiitos sinulle siitä!

Kategoriat: Maatilat

Ilmoita asiattomasta sisällöstä

Lähetä Ystävälle

Lähesty Yritystä

Ota Listaus Haltuusi

>> Avaa ohjeet

Idea

Tarjoamme lähi- ja luomuruuan parissa toimiville yrityksille näkyvyyttä hakemistossa ja sosiaalisessa mediassa, jotta kuluttajat tavoittaisivat heidät paremmin.