Lähimarja

Lähimarja jatkaa Krögerin sukutilaa neljännessä sukupolvessa, tila on ollut suvun hallussa 1800 – luvun alusta asti. 1800 – luvulla suku tuli hallaa pakoon Pielavedeltä ja asettui asumaan korkealle mäelle. Tila on yksi alueen kantatiloista ja koostuu yli 4 hehtaarista peltoa ja yli 100 hehtaarista metsää. Tilalla on kolmen eri vesistön rantaviivaa. Tila sijaitsee Kuopion kaupungin alueella noin 38 km päässä Kuopion ydin keskustasta.

Lähimarja keskittyy marjanviljelyyn ja kasvattaa mansikkaa, vadelmaa, karviaisia, puna- ja mustaherukkaa sekä omenoita. Viljelyn lähtökohtana on luonnon mukainen kasvatus pyrkien minimoimaan teollisesti valmistettujen torjunta-aineiden käytön. Tilalla on Suomen Laatutarha sertifikaatti, jonka myöntää Kotimaiset Kasvikset ry.

Tilan metsiä hoidetaan PEFC – sertifikaatin mukaisesti. Tilalle on myönnetty kestävän metsätalouden kehittämisestä PEFC – yhteissertifikaatti Suomen Metsäkeskuksen Pohjois-Savon toimialueella. Metsän hoito toteutetaan yhteistyössä Metsänhoitoyhdistys Pohjois-Savon kanssa.

Kategoriat: Maatilat ja PoimijatAvainsanat: herukka, itsepoiminta, mansikka ja vadelma

Ilmoita asiattomasta sisällöstä

Lähetä Ystävälle

Lähesty Yritystä

Ota Listaus Haltuusi

>> Avaa ohjeet

Idea

Tarjoamme lähi- ja luomuruuan parissa toimiville yrityksille näkyvyyttä hakemistossa ja sosiaalisessa mediassa, jotta kuluttajat tavoittaisivat heidät paremmin.