Tietoa

Lähijaluomuruoka.fi on verkkosivusto, jonka tarkoituksena on edistää lähi- ja luomuruoan myyntiä Suomessa. Lähiruoan ja luomun kysyntä on kasvanut viime vuosina huimasti ja tulee kasvamaan lähitulevaisuudessa vielä enemmän. Haluamme olla mukana edistämässä terveellisen, puhtaan, suomalaisen ruoan myyntiä kuluttajille.  Sivusto palvelee sekä kuluttajia että tuottajia toimimalla linkkinä lähi- ja luomuruoan ystävien välillä. Suomalaista ruokaa tuottavat yritykset saavat ilmaista näkyvyyttä, ja kuluttajat saavat mitä haluavat – puhdasta kotimaista ruokaa.

Lähiruoka on sananmukaisesti lähellä tuotettua ruokaa. Lähiruoan tuotannossa pyritään käyttämään lähialueen raaka-aineita sekä minimoimaan ruoan kuljetuksen aiheuttama rasitus ympäristölle. Mitä pienemmän mutkan kautta ruoka päätyy kuluttajan pöytään, sen parempi ihmisille ja luonnolle. Maantieteellisesti on vaikeaa määritellä mikä on tarpeeksi lähellä tuotettua ruokaa ollakseen lähiruokaa.  Kuitenkin aina parempi, jos ruoka on paikallista ja kotimaista, eikä esimerkiksi toisella puolella maailmaa tuotettua. Myös ruoan alkuperä pystytään näin todentamaan varmemmin.

Luomuruoka on puolestaan luonnonmukaisesti tuotettua ruokaa. Tarkoittaen, että ruoka on tuotettu mahdollisimman luonnonmukaisin keinoin ja vähän ympäristöä kuluttaen. Luomuruoan tuotannossa pyritään vältämään keinotekoisia lannoitteita ja torjunta-aineita.  Luomutuotannon periaatteisiin kuuluu myös kotieläinten mahdollisuus lajinomaiseen käyttäytymiseen sekä energiatehokkuus. Viljelty maa pyritään säilyttämään mahdollisimman elinvoimaisena.

Lähijaluomuruoka.fi on omistettu kaikille, jotka haluavat puhtaampaa ruokaa lautaselleen!

Sivuston ylläpito:  
info(at)lahijaluomuruoka.fi

Sivustoa ylläpidetään täysin omakustanteena, ja mahdolliset mainostulot ohjataan suoraan ylläpitokustannuksiin sekä sivuston kehittämiseen.

Idea

Tarjoamme lähi- ja luomuruuan parissa toimiville yrityksille näkyvyyttä hakemistossa ja sosiaalisessa mediassa, jotta kuluttajat tavoittaisivat heidät paremmin.

Uutta Blogissa