Usein Kysytyt Kysymykset

Kenelle sivusto on tarkoitettu?

Hakemisto on tarkoitettu kaikille, jotka ovat kiinnostuneita puhtaammasta ruoasta . Sivusto palvelee sekä kuluttajia että tuottajia toimimalla linkkinä lähi- ja luomuruoasta kiinnostuneiden ihmisten välillä. Katso lisätietoja ”Tietoa” sivulta.

Kuka pystyy lisäämään yrityksiä lähi ja luomuruokahakemistoon?

Yritysten listaus onnistuu niin kuluttajilta kuin yrityksiltä itseltään. Jos emme ole listanneet jotain mielestäsi hakemistoon kuuluvaa yritystä niin lisää se ihmeessä!

Miten yrityksen itsensä hallinnoima listaus eroaa kuluttajan lisäämästä yrityksestä?

Yritysten itsensä hallinnoimat listaukset ovat heidän vapaasti päivitettävissä ja tiedot päivittyvät automaattisesti hakemistoomme. Kuluttajien lisäämien yritysten tietojen muutokset eivät päivity hakemistoon automaattisesti, vaan tarkistamme ensin niiden oikeellisuuden.

Jos näet yrityksen tiedoissa oikeassa ylälaidassa tekstin ”Yrityksen edustajan varmistama listaus”, niin yritys on varmentanut tietojensa oikeellisuuden ja hallitsee itse tietojaan hakemistossamme.

Miten yrityksen listaaminen hakemistoon tapahtuu?

Yrityksen edustaja: Mikäli yrityksesi löytyy jo hakemistostamme, voit ottaa sen hallintaasi painamalla linkkiä ”Oletko tämän yrityksen edustaja?”. Lähetä meille viesti niin pääset muokkaamaan yrityksesi tietoja. Tarkistamme aina yrityksen edustajan oikeellisuuden.

Muut: Mikäli hakemistostamme puuttuu jokin sinne kuuluva yritys, voit lisätä sen itse. Jos joku tuttusi on esim. leipuri, voit joko suositella sivustoamme hänelle, tai listata yrityksen itse. HUOM. Tarkistamme kaikki sivustolle lisättävät yritykset ja niiden oikeellisuuden ennen julkaisua!

Yrityksen pääset lisäämään hakemistoon etusivun painikkeella ”Lisää Yritys”. Valitse jokin kolmesta paketista ja täytä avautuva lomake. Esikatsele listauksesi ja lähetä se meille. Tarkistamme tiedot ja olemme yhteydessä sinuun tai yrityksen omistajaan. Tietojen oikeellisuuden tarkistamisen jälkeen julkaisemme listauksen.

Miten saan näkyvyyttä yritykselleni?

Voit valita jonkin kolmesta paketista. Valitse parhaiten omiin tarpeisiisi sopiva paketti kohdasta ”Lisää yritys”. Vaihtoehdot ovat ilmainen, Parempi näkyvyys tai Paras näkyvyys. Katso lisää täältä!

Mitä maksuvaihtoehtoja tarjoatte?

Hakemiston alkuvaiheessa suoritamme laskutuksen Osuuskunnan kautta joko postitse tai Finvoice-verkkolaskulla. Pyrimme lisäämään muita maksuvaihtoehtoja valikoimiimme tulevaisuudessa.

Miten haen lähiruokaa sivustolta?

Voit hakea lähiruokaa monella eri tavalla. Kirjoita haluamasi hakusana, esim. ”juusto” oikeassa ylälaidassa olevaan kenttään ”Etsi”. Haku näyttää kartalla kaikki listaukset, joissa sana ”juusto” esiintyy. Tai vaihtoehtoisesti kirjoita haluamasi kaupunki tai postinumero kenttään ”Lähellä”. Esim. hakusana ”Helsinki” listaa yritykset, jotka ovat lähellä Helsinkiä. Haku listaa yritykset n. 50 km säteellä. Mikäli et löydä etsimääsi valitsemastasi kaupungista niin kokeile hakea toisista lähellä olevista kaupungeista. Voit myös selata hakemistosta löytyviä yrityksiä yläpalkin kategorioista. Valitse esim. ”MAATILAT” ja järjestä ne aakkosjärjestykseen painamalla valikkoa ”A-Ö”.

Miten haen luomuruokaa sivustolta?

Valitse ylävalikosta esim. JALOSTAJAT. Laita täppä kohtaan ”Luomua” ja paina NÄYTÄ-nappia.
Hakemistossamme on myös paikannustoiminto, jolla voit hakea sinua lähellä olevia yrityksiä. Paikannus toimii painikkeella, jonka jälkeen saattaa selaimesi kysyä että haluatko antaa sivustolle oikeuden paikantaa sijaintisi. Myönnettyäsi luvan paikannukseen voit hakea yrityksiä normaalisti hakusanoilla, jolloin näet ensimmäisenä sinua lähimpänä olevat yritykset hakusanoihisi liittyen.  Haku listaa yritykset n. 50 km säteellä. Voit myös näyttää kaikki sinua lähellä olevat yritykset jättämällä ”Yritystä tai ruokaa” kentän tyhjäksi ja näin ollen suorittaa haun pelkän paikannuksen perusteella.

Miten tilaan ruokaa yritykseltä?

Lähijaluomuruoka.fi ei otaa kantaa siihen miten kaupankäynti hoidetaan yrityksen ja asiakkaan välillä. Yritysten yhteystiedot näkyvät listauksissa oikealla. Voit halutessasi esim. lähettää sähköpostia kohdasta ”Lähesty Yritystä” tai vierailla yrityksen omilla verkkosivuilla.

Miten otan yhteyttä yritykseen, joka kiinnostaa minua?

Mene sivustollamme haluamasi yrityksen listaukseen. Mikäli yrityksellä on sähköposti tallennettuna tietokantaamme, oikeassa laidassa näkyy linkki ”Lähesty Yritystä”. Klikkaamalla linkkiä pääset kirjoittamaan viestin kyseiselle yritykselle. Yrityksen kotisivuille pääset klikkaamalla Kotisivu -linkkiä (maapallo-kuvakkeen vieressä).

Miksi paikkakunnaltani ei löydy yhtään yritystä?

Paikkakunnallesi ei ole vielä listattu yhtään yritystä. Tee siis päivän hyvä teko ja lisää se itse! HUOM.  Haku listaa yritykset n. 50km säteellä. Mikäli et löydä etsimääsi valitsemastasi kaupungista niin kokeile hakea toisista lähellä olevista kaupungeista. Me lisäämme joka viikko uusia yrityksiä hakemistoomme. Voit myös halutessasi lähettää meille ehdotuksia yrityksistä, jotka mielestäsi kuuluisivat hakemistoon. Ole hyvä ja tee se Yhteydenotto-lomakkeella.

Miten voin lisätä tapahtuman?

Tapahtumien lisääminen onnistuu lähitulevaisuudessa.

Miten otan yhteyttä sivuston ylläpitäjiin?

Voit ottaa meihin yhteyttä täyttämällä Yhteydenotto-lomakkeen tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen info@lahijaluomuruoka.fi

Miten eroatte muista samankaltaisista hakemistoista?

Hakemistomme keskiössä on Googlen Kartta, jonka avulla kuluttajien on nopeaa ja yksinkertaista löytää lähellä olevat yritykset. Pyrimme myös tuomaan yritykset lähemmäksi kuluttajia yhteydenottolomakkeella, jolla asiakkaat voivat suoraan olla yhteydessä yritykseen niin halutessaan.

Yrityksille tarjoamme listaukset, jotka ovat täysin heidän hallittavissa ja muokattavissa. Uusien kuvien, videoiden ja vaikka viikottaisten tarjousten lisääminen onnistuu helposti suoraan selaimella.

Uusien yritysten lisääminen hakemistoon on pyritty tekemään mahdollisimman vaivattomaksi, ja listaamattomia yrityksiä julkaisemme sekä yritysten että yksityishenkilöiden aloitteesta.

Jos näen hakemistossa jotain sopimatonta, niin miten toimin?

Koska hakemisto koostuu sadoista yrityksistä, emme valitettavasti pysty päivittäin valvomaan jokaisen listauksen sisältöä. Jos hakemistossa tulee vastaan mielestäsi jotakin epäasiallista, toivomme että ottaisit meihin yhteyttä yrityksen tietojen alalaidasta löytyvällä ”Ilmoita asiattomasta sisällöstä” -lomakkeella. Näin pidämme hakemiston asiallisena kaikille puhtaamman ruuan ystäville.

Idea

Tarjoamme lähi- ja luomuruuan parissa toimiville yrityksille näkyvyyttä hakemistossa ja sosiaalisessa mediassa, jotta kuluttajat tavoittaisivat heidät paremmin.

Uutta Blogissa